2021-03-23 (2).png

MULD terapi

Terapeutiske forløb

Jeg tilbyder forløb, der består af psykoterapi, traumebehandling, naturterapi, NADA og behandling af stress, angst, depression og smerter. Nedenfor følger beskrivelse af de enkelte forløb og deres indhold, og du er meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål.

Jeg har selvfølgelig tavshedspligt og dine data efter GDPR-lovgivningen.

Psykoterapi & Traumebehandling

I psykoterapien er vi optaget af, hvordan det enkelte menneske skaber/genskaber mening i sit liv, og vores samarbejde vil være båret af respekt, fordybelse, tid og omsorg for dig og dine problemstillinger. Det er min fornemmeste opgave at hjælpe dig med at finde/genfinde dine ressourcer til at leve det liv, du ønsker dig. Som udgangspunkt har jeg fuld tillid til, at du er eksperten i dit eget liv, og som terapeut betragter jeg mig som en ligeværdig partner, der er på dit hold - jeg stiller al min erfaring, viden, empati og mine kompetencer til rådighed for dig, mens du er i forløb hos mig.

I de psykoterapeutiske sessioner vil udgangspunktet ofte være en kognitiv tilgang, hvor vi undersøger følelser, tanker, handlinger og adfærd, der kan skabe uhensigtsmæssige konsekvenser i dit liv. Ofte vil jeg inddrage forskellige teknikker til at skabe ro og grounding i dit nervesystem - det kan være NADA-øreakupunktur, åndedræts- og sanseøvelser samt EFT/Tapping. Vi arbejder ressourceorienteret, og du skal forvente at få ‘hjemmearbejde’ for, hvis det passer til din måde at arbejde med dine problemstillinger på. Vi har alle forskellige (ind)læringsstile, og det tager vi højde for og udnytter til din fordel. Da jeg har en naturbaseret tilgang, vil du også blive tilbudt sessioner i naturen, hvis du har interesse i dette. En mere udførlig beskrivelse af Naturterapi finder du længere nede på denne side.

I de traumeterapeutiske sessioner vil tilgangen være somatisk og med stort fokus på at skabe tryghed i din krop og dit nervesystem - en såkaldt ‘Bottom-up’-tilgang. Mit teoretiske udgangspunkt er bl.a. Peter A. Levine, Bessel A. Van der Kolk og Dr. PhD. Arielle Schwartz. Traumer sætter sig i kroppen og påvirker vores hjernekemi, vores nervesystem og giver ofte kropslige symptomer, som skal identificeres og tilgås med nænsomhed og tålmodighed. Traumebehandling kan tage tid, især når der er tale om tidlige og/eller komplekse traumer med f.eks. dissociative symptomer, misbrug, udadreagerende og/eller selvskadende adfærd. Det er meget individuelt, hvad der virker for den enkelte, så vi trækker på alle kompetencer indenfor det kropsterapeutiske, somatisk psykologiske, narrative og kognitive felt. Det kan være Mindfulness, visualisering, åndedrætsteknik, Trauma-Informed Yoga, EFT/Tapping, elementer af EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), øreakupunktur, naturterapi og sansekalibrering. Du vil blive præsenteret for flere forskellige teknikker til selvregulering og tryg kontrol, som du kan anvende imellem sessionerne.

Jeg har arbejdet i Psykiatrien i 2 årtier og er derfor fortrolig med diagnoser, medicin og diverse behandlingstilbud og retningslinjer, men det behøver ikke at være et hovedtema i vores samarbejde. Det vigtige er, hvad der giver mening for DIG.

Du kan være tilknyttet Psykiatrien og være i medicinsk behandling, mens du går i psykoterapi, men der kan være visse medikamenter, f.eks. Benzodiazepiner, der har indflydelse på, hvad vi kan arbejde med og hvordan i f.eks. traumebehandling, da de har indflydelse på dit centrale nervesystem. Dette tager vi højde for i tilrettelæggelsen af dit forløb.

Jeg har tavshedspligt og journalføringspligt, hvorfor du altid vil møde en velforberedt og opdateret terapeut i dine sessioner. For børn under 15 år kræver det forældrenes samtykke, og jeg inddrager som regel forældrene i dele af samtalerne, så både forældre og barn ved, hvad der arbejdes med aktuelt, medmindre der er forhold, som taler imod dette.

Naturterapi

Naturterapi - gruppeøvelse.jpg

Aldrig har naturen været så populær som i denne tid, hvor mange af os føler et stort behov for at komme ud og en længsel efter at få kontakt til de ressourcer, der findes derude. Det er helt naturligt, og jeg oplever selv, hvordan blot korte gåture og ophold i naturen har en stressreducerende og vitaliserende effekt. En effekt, der efterhånden er grundigt videnskabeligt dokumenteret.

Derfor er det også naturligt, at der efterhånden er udviklet en del psykoterapeutiske retninger og metoder, hvor man inddrager naturen og dens helende ressourcer i f.eks. sundhedsvæsenet, i stress- og traumebehandling samt recovery-orienteret arbejde med alle aldersgrupper.

20190611_190056.jpg

“I naturterapien betragter vi mennesket og dets krop og psyke som en del af naturen med alle dens livsprocesser og luner”

— Line Nordentoft

Hvad er naturterapi?

Naturterapi - sand mandala.jpg

Naturterapi er en vifte af metoder, der hjælper dig til at udforske din indre såvel som din ydre natur. I det naturterapeutiske rum inviterer vi os selv ind i naturens univers med alle dens elementer, symboler og ressourcer, som vi kan lade os inspirere og omfavne af.

Naturen agerer tredjepart i det terapeutiske rum sammen med klienten og terapeuten, mens vi udforsker os selv, vores livsbetingelser og problemstillinger, der måske hæmmer os og vores livskraft.

I naturterapien betragter vi mennesket og dets krop og psyke som en del af naturen med alle dens livsprocesser og luner, hvor vi kan finde inspiration og kraft til at arbejde med den terapeutiske proces.

Hvordan foregår en naturterapeutisk session?

Naturterapeutisk session - .jpg

Når vi laver naturterapi, er god tid en fordel. Det kræver tid at fordybe sig og være til stede i den terapeutiske proces ude i naturen. Der skal være tid til forandring, forundring og forvandling - en cirkulær proces, hvor du aktiverer dine sansninger og følelser. Derfor vil vi ofte bruge minimum 2 timer, gerne 6 timer og helt op til 24 timer ude, hvor selve opholdet ude i al slags vejr i forskellig typer natur vil være en del af terapien.

Vi starter med en god gåtur i et naturområde som du eller jeg har valgt, hvor vi udforsker den problemstilling, du gerne vil arbejde med. I et forløb vil vi arbejde med forskellige metoder, hvor naturen og dens attributter bliver inddraget, og vi vil sammen implementere nogle af de redskaber, der giver mening for dig.

Ophold i naturen

Terapi i naturen.jpg

Hvis du vælger et længere ophold i naturen med overnatning, vil der indgå naturlige praktiske gøremål såsom at slå lejr, lave bål, lave mad og det at finde sig tilrette med vind og vejr. Det er ikke så vigtigt, om det er godt vejr, dårligt vejr, koldt og vådt - det vigtige er at udforske, hvordan vi forholder os til de vilkår, vi er i. Der er meget at lære om egne reaktionsmønstre og strategier, når man pludselig befinder sig i en lidt uvant situation. En læring, som du måske kan bruge til selvrefleksion i dit daglige liv og i forhold til de temaer, du ønsker at arbejde med.

Et længere ophold i naturen giver god tid til at arbejde fokuseret med forskellige redskaber, tid til hvile og refleksion samt stilletid, hvor du kan lade dig synke ned i naturens puls og bare være til stede.

Vi hjælpes ad med de praktiske gøremål, og det er mit ansvar, at vi kan gennemføre opholdet på en forsvarlig måde i et kendt naturområde. Jeg vil derfor sørge for, at du er godt klædt på i forhold til valg af påklædning, lejrudstyr og forplejning, inden vi tager afsted. Jeg har mange års erfaring med ophold i naturen året rundt og kan være behjælpelig med valg af udstyr og supplement, hvis der er behov for det.

Vi vil altid være i kontakt på selve dagen, så vi er sikre på, at opholdet kan gennemføres på en tryg og forsvarlig måde.

Er du nysgerrig på, om naturterapi er noget for dig, så kontakt mig for en uforpligtende samtale.

20190611_141737.jpg

“Jeg tror på, at vi alle har de ressourcer, vi skal bruge i vores krop og vores psyke - nogle gange har vi bare brug for én, der vil gå noget af vejen med os”

— Line Nordentoft

 Trauma-Informed Yoga Therapy

Trauma-Informed Yoga Therapy

Her kombinerer vi den psykoterapeutiske samtale med blide sanselige øvelser fra yogaen for en mere effektiv integration af de følelser og tilstande, du ønsker at arbejde med. Baseret på Peter Levine og Bessel van der Kolks arbejde med det somatiske aspekt af traumer, stress og overbelastning støtter vi nervesystemet til ro ved hjælp af sanseøvelser, åndedrætsteknik og nænsomme yogastillinger. Især velegnet til mennesker, der lever med stress, PTSD og kroniske sygdomme.

Støttende samtaleforløb

Der kan være tidspunkter i livet, hvor vi har brug for ekstra støtte til at komme videre med det liv, vi ønsker os.

Jeg har mange års erfaring med at arbejde recovery-orienteret og støttende i forhold til at få bearbejdet sygdom, livskriser og tab, så livet kan gå videre på en meningsfuld og tilfredstillende måde. Jeg tror på, at vi alle har de ressourcer, vi skal bruge i vores krop og vores psyke - nogle gange har vi bare brug for én, der vil gå noget af vejen med os. Et utal af gange har jeg oplevet, hvor gode vi mennesker er til at overkomme både store og små nedslag i vores liv, hvis vi blot får støtte, omsorg og en fast kærlig hånd i ryggen, indtil vi kan selv igen.

Et støttende samtaleforløb vil tage tråden op, hvor du slap, og sammen vil vi udforske, hvilke mål og drømme, du har for din fremtid og allervigtigst - hvordan du kan nå dertil. Et forløb kan foregå hos mig i mit behandlerrum, hos dig eller i naturen, og det kan bestå af støttende samtaler eller samtale kombineret med kropsøvelser, visualisering og delmål. Har du lyst til at kombinere med ophold i naturen, kan vi også supplere med naturterapeutiske metoder.

Skulle der undervejs opstå behov for kontakt til det etablerede sundhedssystem og lægefaglig ekspertise, hjælper jeg dig med at etablere denne, så vi sikrer os, at du er i de rette hænder.

Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak, hvis du vil vide mere.